نیکلا سارکوزی رئیس جمهوری فرانسه روز سه شنبه خواستار یک بسیج بین المللی برای مبارزه با دزدان دریایی در سواحل کشور سومالی شد که به یک "صنعت جنایت" درآمده است.
این سخنان در حالی بیان شد که تکاورهای فرانسوی توانستند صبح امروز دو گروگان این کشور را از دست دزدان دریایی آزاد کنند.
دزدان دریایی قرن 21
سارکوزی در این رابطه تاکید کرد: این عمیات تکاوری هشداری برای تمامی کسانی بود که در این فعالیت های جنایتکارانه دست دارند. فرانسه هرگز قبول نخواهد کرد که جنایتکاران به کار خود ادامه دهند و درخواست برای بسیج بین المللی در مبارزه علیه این صنعت است.
در این عملیات تکاوری یکی از دزدان دریایی کشته شده و شش نفر دیگر دستگیر شده که قرار است به فرانسه منتقل شوند. در ماه آوریل نیز شش نفر دیگر از دزدان دریایی توسط نیروهای فرانسوی دستگیر شده بودند.
تاکنون کشتی ها و ملوانان برخی از کشورهای ازجمله فرانسوی و ایرانی ازسوی دزدان دریایی در سواحل سومالی ربوده شده اند. این دزدان با استفاده از تاریکی شب و طناب های بلند خود را به بدنه کشتی ها متصل کرده و وارد آن می شوند. این اقدام که در سکوت و تاریکی اقیانوس پهناور برای سرنشینان کشتی ها بسیار غافلگیرانه است، به یک صنعت جنایتکارانه درآمده و ظاهرا دزدان دریایی باردیگر در قرن 21 ظاهر شده اند.
در راستای مبارزه با این صنعت، تشکیل گروههای امنیتی و گشتی های ویژه موسوم به "پلیس دریایی ویژه" می تواند کمک خاصی به برقراری امنیت در این سواحل کند. سارکوزی نیز در این زمینه بر تشکیل پلیس های دریایی با کمک کشورهای دیگر تاکید کرده است.
علاوه بر دزدیده شدن کشتی ها که محموله برخی از آنها حتی شامل کمک های بشردوستانه برای کشورهای فقیر آفریقایی بوده، مسئله ربوده شدن و به گروگان گرفتن سرنشینان این کشتی ها نیز مطرح است.
این دزدان علاوه بر تصاحب محموله های کشتی ها، سرنشینان آنان را نیز به گروگان گرفته و از کشورهای اتباع خواستار پرداخت باج های سنگین می شوند.
دزدان دریایی که کشتی فرانسوی را ربوده بودند، علاوه بر اعلام درخواست جهت دریافت باج بر آزادی شش دزدی که پیشتر ازسوی فرانسویان به اسارت گرفته شده بودند، تاکید داشتند.
خلیج عدن؛ تفرجگاه دزدان دریایی
سومالی یکی از کشورهای فقیر منطقه شاخ آفریقا است که در پی جنگ های داخلی و نداشتن یک حکومت مرکزی از سال 1991 میلادی تاکنون در آنجا هرج ومرج حکمرفا شده و در ماههای اخیر به عنوان یکی از مراکز مهم دزدان دریایی برشمرده می شود.
در اوائل ماه ژوئن با دزدیده شدن اولین کشتی فرانسوی در آبهای سومالی، شورای امنیت سازمان ملل قطعنامه 1816 را تصویب کرد که مجوز ورود ناوهای جنگی کشورهای خارجی در آبهای سرزمینی سومالی با موافقت آن دولت بود.
در این راستا، از این پس کشتی های تجاری و ماهیگیری فرانسوی توسط یک ناو نیروی دریایی فرانسه در خلیج عدن همراهی می شوند تا از بروز هر گونه مشکلی جلوگیری به عمل آید.
در همین حال، اتحادیه اروپا که بسیاری از کشتی های این کشورها در سواحل سومالی ربوده شده اند، تشکیل یک کارگروه هماهنگی برای مبارزه با دزدان دریایی را تصویب کرده است.
نظر شما